Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

GP Ισπανίας – Race – Απόλυτη κυριαρχία Hamilton στη Βαρκελώνη



Ο Lewis Hamilton αναδείχτηκε νικητής στο Ισπανικό Grand Prix, με μια κυριαρχική εμφάνιση από τον Βρετανό. Εξαιρετική εμφάνιση και 2η θέση για τον Verstappen, εγκατάλειψη για Leclerc.


Η εκκίνηση δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις, πέρα από το κακό ξεκίνημα του Valtteri Bottas, το οποίο τον έριξε στην 4η θέση, πίσω από τον Lance Stroll. Άλλος ένας οδηγός που έχασε θέσεις ήταν και ο Lando Norris, ο οποίος έπεσε από την 8η στη 10η θέση. Στις υπόλοιπες θέσεις ωστόσο, δεν υπήρξαν σημαντικές αλλαγές.

Κατευθείαν, ο Lewis Hamilton προσπάθησε να ανοίξει διαφορά πάνω από το δευτερόλεπτο, ώστε να κρατήσει τον Max Verstappen εκτός DRS. Το κατάφερε μάλιστα αυτό ο Βρετανός, καθώς στον 3ο γύρο που ενεργοποιήθηκε το DRS, η μεταξύ τους διαφορά ήταν στο 1,5 δευτερόλεπτα.

Η σημαντικότερη μάχη των πρώτων γύρων έγινε ανάμεσα σε Stroll και Bottas, με έπαθλο την 3η θέση. Ο Φινλανδός το πέτυχε αυτό στο τέλος του 4ου γύρου, στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, με τη βοήθεια και του DRS επίσης.

Τις εντυπώσεις είχε τραβήξει πιο πίσω στο grid ο Daniil Kvyat. Ο Ρώσος, κάνοντας καλό αγώνα, πέρασε τις δύο Renault των Ocon και Ricciardo και λίγο αργότερα βρέθηκε πίσω από τον διαχύτη της SF1000 του Sebastian Vettel. Ωστόσο, ο Γερμανός κρατήθηκε μπροστά, ανταποκρινόμενος στον κίνδυνο.

Η επόμενη μάχη που είχε ενδιαφέρον ήταν αυτή της 5ης θέσης, ανάμεσα σε Perez και Albon. Ο οδηγός της Red Bull, μένοντας στη θέση από την οποία εκκίνησε, έκλεισε αργά αλλά σταθερά την ψαλίδα με τον Μεξικανό. Στον 9ο γύρο μπήκε σε ζώνη DRS του Perez, με την πίεση να αυξάνεται διαρκώς. Ωστόσο, η πίεση αυτή δεν κράτησε για πολύ, καθώς ο Albon, αναγκάστηκε να διατηρήσει τα ελαστικά του, προφυλάσσοντάς τα από τη φθορά.


Περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου